Influence of type and shelf-life on two brands complementary food in color, vitamins, and sensory evaluation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909201" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909201 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.5219/618" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5219/618</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5219/618" target="_blank" >10.5219/618</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of type and shelf-life on two brands complementary food in color, vitamins, and sensory evaluation
Popis výsledku v původním jazyce
The scope of this study was to evaluated two brands of complementary food and observed the influence of storing period to L*a*b* values, sensory evaluation, and stability of provitamin beta-carotene. The further goal was judged if the shelf-life can be prolonged from 18 to 21 months. The results showed significant influence to color in system CIELAB during heat treatment and during storing period. The obtained data resulted to not prolonged shelf-life from 18 to 21 months.
Název v anglickém jazyce
Influence of type and shelf-life on two brands complementary food in color, vitamins, and sensory evaluation
Popis výsledku anglicky
The scope of this study was to evaluated two brands of complementary food and observed the influence of storing period to L*a*b* values, sensory evaluation, and stability of provitamin beta-carotene. The further goal was judged if the shelf-life can be prolonged from 18 to 21 months. The results showed significant influence to color in system CIELAB during heat treatment and during storing period. The obtained data resulted to not prolonged shelf-life from 18 to 21 months.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo (Food Science)
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
265-271
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84977123330