Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quantification of phenols in cinnamon: A special focus on "total phenols" and phenolic acids including DESI-Orbitrap MS detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909570" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909570 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.11.060" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.11.060</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.11.060" target="_blank" >10.1016/j.indcrop.2015.11.060</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantification of phenols in cinnamon: A special focus on "total phenols" and phenolic acids including DESI-Orbitrap MS detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Despite its wide industrial use, quantitative data of phenolic compounds in cinnamon are scarce. Detailed investigation revealed that not solvent (water, 80% methanol, 60% ethanol) or cinnamon type but rather total tissue disruption (in mortar with pestle and inert sand or the extraction from powdered sample) is needed for maximal/"total' extraction as evidenced by "total soluble phenols" and cinnamic acid measurement. Cassia cinnamon contained higher amount of "total soluble phenols" and individual phenolic acids in the free fraction but Ceylon cinnamon in the cell wall-bound fraction. DESI-Orbitrap MS revealed no signal of sinapic acid by direct desorption from cinnamon bark: subsequent quantification of individual acids by LC-MS/MS confirmed 14 common phenolic acids but only traces of sinapic acid (mu g/g) in the cell wall-bound fraction. We conclude that cinnamon does not contain more "total phenols" than known phenol-rich plant tissues and quantitative comparison with limited literature is performed in detail. It is urged that attention should be paid to state "the best extraction" and to identify individual phenols precisely.

  • Název v anglickém jazyce

    Quantification of phenols in cinnamon: A special focus on "total phenols" and phenolic acids including DESI-Orbitrap MS detection

  • Popis výsledku anglicky

    Despite its wide industrial use, quantitative data of phenolic compounds in cinnamon are scarce. Detailed investigation revealed that not solvent (water, 80% methanol, 60% ethanol) or cinnamon type but rather total tissue disruption (in mortar with pestle and inert sand or the extraction from powdered sample) is needed for maximal/"total' extraction as evidenced by "total soluble phenols" and cinnamic acid measurement. Cassia cinnamon contained higher amount of "total soluble phenols" and individual phenolic acids in the free fraction but Ceylon cinnamon in the cell wall-bound fraction. DESI-Orbitrap MS revealed no signal of sinapic acid by direct desorption from cinnamon bark: subsequent quantification of individual acids by LC-MS/MS confirmed 14 common phenolic acids but only traces of sinapic acid (mu g/g) in the cell wall-bound fraction. We conclude that cinnamon does not contain more "total phenols" than known phenol-rich plant tissues and quantitative comparison with limited literature is performed in detail. It is urged that attention should be paid to state "the best extraction" and to identify individual phenols precisely.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Industrial Crops and Products

  • ISSN

    0926-6690

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    May

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    774-780

  • Kód UT WoS článku

    000370894000095

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84958601135