Vliv fáze laktace na složení, fyzikálně-chemické vlastnosti a počet somatických buněk v mléce hnědých krátkosrstých koz
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911521" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911521 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/17:43875753
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv fáze laktace na složení, fyzikálně-chemické vlastnosti a počet somatických buněk v mléce hnědých krátkosrstých koz
Popis výsledku v původním jazyce
Fáze laktace měla průkazný vliv na většinu ze sledovaných ukazatelů. Nejvýznamnější změny ve složení mléka probíhaly v poslední třetině laktace. Obsah tuku a bílkovin se poměrně výrazně zvyšoval v tomto období. V průběhu laktace se titrační kyselost mléka a počty somatických buněk pozvolně také zvyšovaly. Naproti tomu pH mléka bylo po celou dobu sledování poměrně velmi stabilní.
Název v anglickém jazyce
Effect of stage of lactation on composition, physico-chemical properties and somatic cell counts of milk of Brown short-haired goats
Popis výsledku anglicky
The stage of lactation had a significant effect on most of monitored indicators (dry matter, fat, protein, casein, acidity, somatic cells count). The most significant changes in milk composition were recorded during the last third of lactation. The contents of fat and protein significantly increased during this period. Titrable acidity of the milk and somatic cell counts also slowly increased during lactation. In contrast, the pH of the milk was relatively stable during the whole experiment.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIV.
ISBN
978-80-7509-494-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
41-44
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
18. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—