Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv fáze laktace na složení, fyzikálně-chemické vlastnosti a počet somatických buněk v mléce hnědých krátkosrstých koz

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911521" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911521 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/17:43875753

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv fáze laktace na složení, fyzikálně-chemické vlastnosti a počet somatických buněk v mléce hnědých krátkosrstých koz

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fáze laktace měla průkazný vliv na většinu ze sledovaných ukazatelů. Nejvýznamnější změny ve složení mléka probíhaly v poslední třetině laktace. Obsah tuku a bílkovin se poměrně výrazně zvyšoval v tomto období. V průběhu laktace se titrační kyselost mléka a počty somatických buněk pozvolně také zvyšovaly. Naproti tomu pH mléka bylo po celou dobu sledování poměrně velmi stabilní.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of stage of lactation on composition, physico-chemical properties and somatic cell counts of milk of Brown short-haired goats

  • Popis výsledku anglicky

    The stage of lactation had a significant effect on most of monitored indicators (dry matter, fat, protein, casein, acidity, somatic cells count). The most significant changes in milk composition were recorded during the last third of lactation. The contents of fat and protein significantly increased during this period. Titrable acidity of the milk and somatic cell counts also slowly increased during lactation. In contrast, the pH of the milk was relatively stable during the whole experiment.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIV.

  • ISBN

    978-80-7509-494-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    41-44

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    18. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku