Konzervace řezanky energetické kukuřice v mikrosilážních nádobách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43913508" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43913508 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konzervace řezanky energetické kukuřice v mikrosilážních nádobách
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem výzkumu bylo stanovení chemického složení a výživné hodnoty tří energetických odrůd kukuřice s odlišným číslem FAO při sklizni a výsledných modelových siláží. Současně byl posouzen vliv přídavku silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu siláží. V rámci základních krmivářských analýz byl stanoven obsah sušiny, obsah organických živin (dusíkaté látky, tuk, vláknina, frakce ADF a NDF a obsah škrobu), dále obsah popelovin. Současně byla provedena in vitro stravitelnost organické hmoty. Z odebraných mikrosiláží byla na pracovišti Ústavu 227 založena pokusná sledování v experimentálních fermentorech vždy ve dvojici a ve 30-ti denních intervalech byly odebírány vzorky za účelem stanovení produkce bioplynu.
Název v anglickém jazyce
Preservation chop the whole plant corn silage in micro containers
Popis výsledku anglicky
The object of the research was to determine the nutritional value and chemical parameters of three maize energy hybrids with different number FAO before the harvest and the resulting silage model. At the same time we assessed the effect of addition of the silage additive on the quality of the fermentation proces and aerobic stability. The core of the feed was determined by analysis of the content of dry matter content, organic nutrients (crude protein, fat, fiber, ADF and NDF fraction and the starch content), and ash content. At the same time, being performed in vitro organic matter digestibility. From the collected microsilages were based experimental monitoring of experimental fermenters in pairs and in 30-day intervals samples were taken to determine the biogas production.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
11
Místo vydání
Brno
Název nakladatele resp. objednatele
KWS OSIVA s.r.o.
Verze
—