Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv silážních přípravků na kvalitu siláže vojtěšky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000041" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21039.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21039.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv silážních přípravků na kvalitu siláže vojtěšky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Při silážování vojtěšky o sušině 36,5 % byl testován vliv silážních přípravků na kvalitu fermentace a aerobní stabilitu. Teplota během fermentace, a po dobu sedmi dnů od vystavení siláže vzduchu, byla kontinuálně měřena bateriovými čidly s přesností 0,065 °C. Po třech týdnech fermentace již měly kontrolní siláže bez přípravku zhruba o 1 až 1,5 °C vyšší teplotu než siláže s přípravky, a tak to zůstalo po celou dobu fermentace. Siláže kontrolní měly vyšší obsah popelovin a vyšší průběžnou teplotu během fermentace než ostatní varianty s přípravky biologickými i chemickými. Podle měření teplot byly jak kontrolní, tak všechny pokusné siláže aerobně stabilní celou dobu sedmi dnů po jejich vystavení vzduchu.

  • Název v anglickém jazyce

    Experiment with silage of alfalfa

  • Popis výsledku anglicky

    When ensiling alfalfa with a dry matter content of 36.5%, the effect of silage additives on the quality of fermentation and aerobic stability was tested. The temperature during the fermentation, and for 7 days after exposure to the air silage, was continuously measured by battery sensors with an accuracy of 0.065 °C. After 3 weeks of fermentation, the control silages without the additive already had a temperature about 1 to 1.5 °C higher than the silages with the additive, and so it remained throughout the fermentation. Control silages had a higher ash content and a higher continuous temperature during fermentation than other variants with biological and Chemical additives. According to temperature measurements, both control and all experimental silages were aerobically stable for seven days after exposure to air.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    81

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    24-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus