Influence of sulfur fertilization on soybean microbiota
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914590" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914590 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2018/mnet_2018_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2018/mnet_2018_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of sulfur fertilization on soybean microbiota
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of our work was to investigate the effect of various forms of fertilization with sulfur on the soybean microbiota. The following forms of sulfur were used in the experiment: 1. no application; 2. thiosulfan sulfur; 3. elemental sulfur and 4. polysulfide sulfur. The most significant effecton the number of microorganisms present in a first year of the experiment in thiosulfate sulfur which most affected Enterobacteriaceae that have been detected 1.9x103 CFU/g in comparison with control variant, where the counts were 3.6x103 CFU/g. In the second year of the experiment was changed because the biggest influence began to show a form of elemental sulfur, which most affected the yeast counts. The treated sample was detected 1.4x103 CFU/g in comparison with the control sample which was detected 6.6x104 CFU/g. Other applied forms of sulfur did not significantly affect the numbers of microorganisms.
Název v anglickém jazyce
Influence of sulfur fertilization on soybean microbiota
Popis výsledku anglicky
The aim of our work was to investigate the effect of various forms of fertilization with sulfur on the soybean microbiota. The following forms of sulfur were used in the experiment: 1. no application; 2. thiosulfan sulfur; 3. elemental sulfur and 4. polysulfide sulfur. The most significant effecton the number of microorganisms present in a first year of the experiment in thiosulfate sulfur which most affected Enterobacteriaceae that have been detected 1.9x103 CFU/g in comparison with control variant, where the counts were 3.6x103 CFU/g. In the second year of the experiment was changed because the biggest influence began to show a form of elemental sulfur, which most affected the yeast counts. The treated sample was detected 1.4x103 CFU/g in comparison with the control sample which was detected 6.6x104 CFU/g. Other applied forms of sulfur did not significantly affect the numbers of microorganisms.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2018: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-597-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
56-59
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
7. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000462205300009