Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of the stage of lactation on selected parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915152" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915152 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the stage of lactation on selected parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the experiment was to evaluate changes in milk yield, composition and renneting parameters of sheep milk during lactation in the Lacaune ewes (n = 8), which were reared under intensive nutrition. The stage of lactation (SL) had a significant effect on the daily milk yield (DMY) and contents of all basic milk components. The DMY and F content were relatively high during whole lactation. In our opinion these trends were influenced by the quite intensive nutrition. The pH values were very stable during lactation and the SL had no significant effect on this indicator. On the other hand, the SL had a significant effect on titratable acidity (TA) of milk. The SL had no significant effect on the coagulation time (CT) and curd quality (CQ). In our opinion, relatively balanced values of the CT and CQ during lactation indicate on the good health state and correct nutrition of ewes.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the stage of lactation on selected parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to evaluate changes in milk yield, composition and renneting parameters of sheep milk during lactation in the Lacaune ewes (n = 8), which were reared under intensive nutrition. The stage of lactation (SL) had a significant effect on the daily milk yield (DMY) and contents of all basic milk components. The DMY and F content were relatively high during whole lactation. In our opinion these trends were influenced by the quite intensive nutrition. The pH values were very stable during lactation and the SL had no significant effect on this indicator. On the other hand, the SL had a significant effect on titratable acidity (TA) of milk. The SL had no significant effect on the coagulation time (CT) and curd quality (CQ). In our opinion, relatively balanced values of the CT and CQ during lactation indicate on the good health state and correct nutrition of ewes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2019

  • ISBN

    978-80-7509-641-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    39-44

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 2. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku