Nutriční parametry bovinního i nebovinního českého mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915509" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915509 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/19:43878180
Výsledek na webu
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční parametry bovinního i nebovinního českého mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Nutriční role mléka a mléčných výrobků je pro všechny věkové kategorie populace mimořádně významná. Navíc se jedná o potravinu, která, co do různorodosti významných nutrientů nemá konkurenci. Zájem spotřebitele se orientuje čím dál tím více do oblasti, související s nutričním benefitem mléka a mléčných výrobků. Tento zájem je pochopitelný vzhledem k novým poznatkům v této oblasti a tím vyšší informovaností konzumenta.
Název v anglickém jazyce
Nutritional parameters of czech bovine and non-bovine milk
Popis výsledku anglicky
The paper focuses on nutritional parameters of cow, goat and sheep milk. For samples was determined by a wide range of parameters. The contents of Ca, P, Se and Zn was determined by ICP-MS; content of vitamins by HPLC.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-653-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
86-88
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
6. 3. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—