Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A Pilot Study on Food Waste Amount and Origin in a Small Shop

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43916379" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43916379 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1007/978-3-030-16542-0_15" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/978-3-030-16542-0_15</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-16542-0_15" target="_blank" >10.1007/978-3-030-16542-0_15</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A Pilot Study on Food Waste Amount and Origin in a Small Shop

  • Popis výsledku v původním jazyce

    On the basis of the annual monitoring, the situation in the selected food shop of the Coop retail chain was evaluated. More than half of the food waste was made up of fruits and vegetables (258 kg). The most often cause of its discard was the rot of fruits and vegetables (98%). Surprising findings were data on baked goods. Although baked goods are considered to be the most wasting food after fruits and vegetables, the opposite was found in the shop. For the whole year only 2 kg of baked goods were thrown away. The second most frequently food waste were dairy products (223 kg). Expired date of consumption has been identified as the most common cause of waste production for dairy products and dry goods (94%). According to the information, about 459 Mg of foodstuff was purchased in total in 2017 but only 483 kg of food was thrown away. Compared to the total cost of purchased food, the costs of the loss were minimal.

  • Název v anglickém jazyce

    A Pilot Study on Food Waste Amount and Origin in a Small Shop

  • Popis výsledku anglicky

    On the basis of the annual monitoring, the situation in the selected food shop of the Coop retail chain was evaluated. More than half of the food waste was made up of fruits and vegetables (258 kg). The most often cause of its discard was the rot of fruits and vegetables (98%). Surprising findings were data on baked goods. Although baked goods are considered to be the most wasting food after fruits and vegetables, the opposite was found in the shop. For the whole year only 2 kg of baked goods were thrown away. The second most frequently food waste were dairy products (223 kg). Expired date of consumption has been identified as the most common cause of waste production for dairy products and dry goods (94%). According to the information, about 459 Mg of foodstuff was purchased in total in 2017 but only 483 kg of food was thrown away. Compared to the total cost of purchased food, the costs of the loss were minimal.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Infrastructure and Environment: Conference proceedings

  • ISBN

    978-3-030-16541-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    108-113

  • Název nakladatele

    Springer Switzerland

  • Místo vydání

    Cham

  • Místo konání akce

    Dobczyce

  • Datum konání akce

    18. 6. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku