Běžné pečivo s přídavkem žitného sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918161" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918161 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034254.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034254.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Běžné pečivo s přídavkem žitného sladu
Popis výsledku v původním jazyce
K 85 hmotnostním dílům pšeničné mouky bylo přidáno zesladované a následně máčené žitné zrno na úrovni 15 dílů hmotnostních z celkového podílu mlýnských výrobků. Přídavek celých žitných zrn zvýšil obsah vlákniny ve výrobku. Běžné pečivo obsahující 15 % sladového žitného zrna se vyznačuje stabilní vláčností, pružností ale zároveň i křehkostí a křupavostí, je obohacené o kvalitní bílkovinu, minerální látky, polyfenolové látky a kvalitní, přírodní nerozpustnou i rozpustnou vlákninu. Máčené zesladované žitné zrno výrazně zvyšuje konzumovatelnost výrobku a zvyšuje podíl některých nutričně cenných látek v přijatelné formě.
Název v anglickém jazyce
Ordinary pastry with the addition of rye malt
Popis výsledku anglicky
The malted and subsequently soaked rye grain at the level of 15 parts by weight from the total parts of mill products was added to 85 parts by weight of wheat flour. The addition of whole rye grains increased the fiber content of the product. Common Cereals, containing up to 15 % of rye malt grain, are characterized by stable suppleness, flexibility but also fragility and crunchiness enriched with quality protein, minerals, polyphenols and quality, natural insoluble and soluble fiber. The soaked malted rye grain increases significantly the product consumability and increases the proportion of some nutritional balanced substances in an acceptable form.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
34254
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence