Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Běžné pečivo s přídavkem žitného sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918161" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918161 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034254.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034254.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Běžné pečivo s přídavkem žitného sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    K 85 hmotnostním dílům pšeničné mouky bylo přidáno zesladované a následně máčené žitné zrno na úrovni 15 dílů hmotnostních z celkového podílu mlýnských výrobků. Přídavek celých žitných zrn zvýšil obsah vlákniny ve výrobku. Běžné pečivo obsahující 15 % sladového žitného zrna se vyznačuje stabilní vláčností, pružností ale zároveň i křehkostí a křupavostí, je obohacené o kvalitní bílkovinu, minerální látky, polyfenolové látky a kvalitní, přírodní nerozpustnou i rozpustnou vlákninu. Máčené zesladované žitné zrno výrazně zvyšuje konzumovatelnost výrobku a zvyšuje podíl některých nutričně cenných látek v přijatelné formě.

  • Název v anglickém jazyce

    Ordinary pastry with the addition of rye malt

  • Popis výsledku anglicky

    The malted and subsequently soaked rye grain at the level of 15 parts by weight from the total parts of mill products was added to 85 parts by weight of wheat flour. The addition of whole rye grains increased the fiber content of the product. Common Cereals, containing up to 15 % of rye malt grain, are characterized by stable suppleness, flexibility but also fragility and crunchiness enriched with quality protein, minerals, polyphenols and quality, natural insoluble and soluble fiber. The soaked malted rye grain increases significantly the product consumability and increases the proportion of some nutritional balanced substances in an acceptable form.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34254

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence