Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Běžné pečivo s přídavkem pivovarského mláta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918163" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918163 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034252.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034252.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Běžné pečivo s přídavkem pivovarského mláta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předkládané technické řešení se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem pivovarského mláta. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky bylo přidáno 10 hmotnostních dílů jemně mletého pivovarského mláta. Pečivo vykazuje stabilní vláčnost, pružnost ale zároveň i křehkost a křupavost, je obohacené o kvalitní bílkovinu, minerální látky, polyfenolové látky a kvalitní, přírodní nerozpustnou vlákninu. Předkládaný vynález řeší problém alternativní využití &quot;odpadu&quot; - mláta při výrobě piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Ordinary pastry with the addition of brewer's malt

  • Popis výsledku anglicky

    The presented technical solution relates to conventional cereal products (roll, French loaf, bun called &quot;raženka&quot;, etc.) made from wheat flour with the addition of malt extract for brewing. A finally ground malt extract at the level of 10 parts by weight was added to 100 parts by weight of wheat flour. The cereals show stable suppleness, flexibility but also fragility and crunchiness. The cereals are enriched with quality protein, minerals, polyphenols and quality, natural insoluble fiber. The present invention solves the problem of alternative use of &quot;waste&quot; - malt in brewing.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34252

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence