Běžné pečivo s přídavkem pivovarského mláta
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918163" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918163 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034252.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034252.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Běžné pečivo s přídavkem pivovarského mláta
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládané technické řešení se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem pivovarského mláta. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky bylo přidáno 10 hmotnostních dílů jemně mletého pivovarského mláta. Pečivo vykazuje stabilní vláčnost, pružnost ale zároveň i křehkost a křupavost, je obohacené o kvalitní bílkovinu, minerální látky, polyfenolové látky a kvalitní, přírodní nerozpustnou vlákninu. Předkládaný vynález řeší problém alternativní využití "odpadu" - mláta při výrobě piva.
Název v anglickém jazyce
Ordinary pastry with the addition of brewer's malt
Popis výsledku anglicky
The presented technical solution relates to conventional cereal products (roll, French loaf, bun called "raženka", etc.) made from wheat flour with the addition of malt extract for brewing. A finally ground malt extract at the level of 10 parts by weight was added to 100 parts by weight of wheat flour. The cereals show stable suppleness, flexibility but also fragility and crunchiness. The cereals are enriched with quality protein, minerals, polyphenols and quality, natural insoluble fiber. The present invention solves the problem of alternative use of "waste" - malt in brewing.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
34252
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence