Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Běžné pečivo s přídavkem sladového květu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918162" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918162 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Běžné pečivo s přídavkem sladového květu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předkládaný vynález se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem sladového květu s významným obsahem bílkovin (až 29,3 %), minerálních látek (až 6,3 %), vlákniny (13,4 %) vitaminů a enzymů. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky byl přidán sladový květ na úrovni 5-ti hmotnostních dílů. Začlenění sladového květu do pekařských výrobků, konkrétně běžného pečiva, bylo zkoumáno z hlediska nutričních a senzorických vlastností. Využití sladového květu jako hlavního přísunu potravinářské přísady zvyšuje nutriční i tržní hodnotu tohoto vedlejšího produktu, čímž roste jeho hospodářský potenciál.

  • Název v anglickém jazyce

    Ordinary pastry with the addition of malt blossom

  • Popis výsledku anglicky

    The present invention relates to conventional cereal products (roll, French loaf, bun called &quot;raženka&quot;, etc.) made from wheat flour with the addition of a malted bloomer with a significant protein content (up to 29.3 %), minerals (up to 6.3 %), fiber (up to 13.4 %), vitamins and enzymes. A malted bloomer at the level of 5 parts by weight was added to 100 parts by weight of wheat flour. The incorporation of a malted bloomer into cereal products, specifically conventional cereal products, was studied in terms of nutritional and sensory properties. The use of malted bloomer as the main supply of food additive can increase the nutritional and market value of this by-product with growing higher economic potential.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34253

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence