Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická kvalita tvarohů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43919424" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43919424 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická kvalita tvarohů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tvaroh je tradiční čerstvý mléčný výrobek s příjemnou chutí kyselého mléka, obvykle sněhově bílé barvy a mírně krémové, někdy hrudkovité tuhé konzistence. Ve vzorcích tvarohu byly stanoveny následující skupiny mikroorganismů: Celkový počet mikroorganismů, bakterií mléčného kvašení, bakterií E. coli a koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních bakterií, psychrotrofních mikroorganismů a mikromycet (kvasinky a plísně).

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of bovine quark

  • Popis výsledku anglicky

    Bovine quark is a traditional fresh dairy product with a pleasant sour milk taste, usually a snow-white colour and a slightly creamy, sometimes lumpy, stiff consistency. The following groups of microorganisms were determined in bovine quark samples: Total count of microorganisms, lactic acid bacteria, E. coli and coliforming bacteria, enterococci, thermoresistant bacteria, psychrotrophic microorganisms and micromycetes (yeasts and moulds) were evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    207-216

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 3. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku