Mikrobiologická kvalita tvarohů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43919424" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43919424 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologická kvalita tvarohů
Popis výsledku v původním jazyce
Tvaroh je tradiční čerstvý mléčný výrobek s příjemnou chutí kyselého mléka, obvykle sněhově bílé barvy a mírně krémové, někdy hrudkovité tuhé konzistence. Ve vzorcích tvarohu byly stanoveny následující skupiny mikroorganismů: Celkový počet mikroorganismů, bakterií mléčného kvašení, bakterií E. coli a koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních bakterií, psychrotrofních mikroorganismů a mikromycet (kvasinky a plísně).
Název v anglickém jazyce
Microbiological quality of bovine quark
Popis výsledku anglicky
Bovine quark is a traditional fresh dairy product with a pleasant sour milk taste, usually a snow-white colour and a slightly creamy, sometimes lumpy, stiff consistency. The following groups of microorganisms were determined in bovine quark samples: Total count of microorganisms, lactic acid bacteria, E. coli and coliforming bacteria, enterococci, thermoresistant bacteria, psychrotrophic microorganisms and micromycetes (yeasts and moulds) were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-785-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
207-216
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
2. 3. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—