Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Possibilities of use and quality parameters of beaver canned meat (Castor fiber L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43921680" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43921680 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf" target="_blank" >https://mendelnet.cz/media/mnet_2021_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Possibilities of use and quality parameters of beaver canned meat (Castor fiber L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the sensory properties of canned beaver meat. The study also included determination of chemical composition and instrumental colour measurement of the canned meat. Two samples with different amounts of beaver meat were made (36%, 51% of beaver meat) and compared with samples which contain the beef meat instead of beaver meat (36%, 51% beef meat) other ingredients in the recipe was pork meat, boiled pork skin, salt, and spices. There were not considerable differences in chemical composition between products (p &gt; 0.05). Instrumental colour measurement displayed that samples with beaver meat were significantly lighter than those with beef meat (p &lt; 0.05). Sensory analysis did not prove significant differences between individual samples, but preferential test showed that the sample with 36% of beaver meat was rated the best. The study confirm that beaver meat can be used in canned meat and offer a fine quality product. There is not enormous difference between the product properties if you replace beef meat with beaver meat. The beaver meat can be used in heat treated meat products and enhance the meat product market.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of use and quality parameters of beaver canned meat (Castor fiber L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the sensory properties of canned beaver meat. The study also included determination of chemical composition and instrumental colour measurement of the canned meat. Two samples with different amounts of beaver meat were made (36%, 51% of beaver meat) and compared with samples which contain the beef meat instead of beaver meat (36%, 51% beef meat) other ingredients in the recipe was pork meat, boiled pork skin, salt, and spices. There were not considerable differences in chemical composition between products (p &gt; 0.05). Instrumental colour measurement displayed that samples with beaver meat were significantly lighter than those with beef meat (p &lt; 0.05). Sensory analysis did not prove significant differences between individual samples, but preferential test showed that the sample with 36% of beaver meat was rated the best. The study confirm that beaver meat can be used in canned meat and offer a fine quality product. There is not enormous difference between the product properties if you replace beef meat with beaver meat. The beaver meat can be used in heat treated meat products and enhance the meat product market.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2021: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-821-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    318-323

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku