Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Teoretický úvod

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F23%3A43924448" target="_blank" >RIV/62156489:43210/23:43924448 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Teoretický úvod

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola popisuje rozdělení mikroorganismů na prokaryota a eukaryota, chemické složení a fyziologické funkce mikroorganismů, jejich metabolismus a množení. Zaměřuje se na složení kvasničné buňky a úlohu kvasinek při fermentaci, tvorbě senzoricky aktivních látek. Popsány a charakterizovány jsou kontaminanty pivovarské výroby (bakterie mléčného kvašení, cizí kvasinky a gramnegativní bakterie). Prevencí rozvoje mikroorganismů v pivu je uplatnění pasterace, sterilace a sanitace výroby.

  • Název v anglickém jazyce

    Introduction

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter describes the division of microorganisms into prokaryotes and eukaryotes, the chemical composition and physiological functions of microorganisms, their metabolism and reproduction. It focuses on the composition of the yeast cell and the role of yeast in fermentation, the formation of sensory active substances. Contaminants of brewing production (lactic acid bacteria, foreign yeasts and gram-negative bacteria) are described and characterized. The prevention of the development of microorganisms in beer is the application of pasteurization, sterilization and production sanitation.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mikrobiologie v pivovarnictví: teorie, praxe, sanitace, MIBI, HACCP, senzorická analýza

  • ISBN

    978-80-908624-4-9

  • Počet stran výsledku

    70

  • Strana od-do

    30-99

  • Počet stran knihy

    303

  • Název nakladatele

    Beer Academy s.r.o.

  • Místo vydání

    Říčany

  • Kód UT WoS kapitoly