Teoretický úvod
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F23%3A43924448" target="_blank" >RIV/62156489:43210/23:43924448 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Teoretický úvod
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola popisuje rozdělení mikroorganismů na prokaryota a eukaryota, chemické složení a fyziologické funkce mikroorganismů, jejich metabolismus a množení. Zaměřuje se na složení kvasničné buňky a úlohu kvasinek při fermentaci, tvorbě senzoricky aktivních látek. Popsány a charakterizovány jsou kontaminanty pivovarské výroby (bakterie mléčného kvašení, cizí kvasinky a gramnegativní bakterie). Prevencí rozvoje mikroorganismů v pivu je uplatnění pasterace, sterilace a sanitace výroby.
Název v anglickém jazyce
Introduction
Popis výsledku anglicky
The chapter describes the division of microorganisms into prokaryotes and eukaryotes, the chemical composition and physiological functions of microorganisms, their metabolism and reproduction. It focuses on the composition of the yeast cell and the role of yeast in fermentation, the formation of sensory active substances. Contaminants of brewing production (lactic acid bacteria, foreign yeasts and gram-negative bacteria) are described and characterized. The prevention of the development of microorganisms in beer is the application of pasteurization, sterilization and production sanitation.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mikrobiologie v pivovarnictví: teorie, praxe, sanitace, MIBI, HACCP, senzorická analýza
ISBN
978-80-908624-4-9
Počet stran výsledku
70
Strana od-do
30-99
Počet stran knihy
303
Název nakladatele
Beer Academy s.r.o.
Místo vydání
Říčany
Kód UT WoS kapitoly
—