Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400001" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Srovnávali jsme chlazení jatečně opracovaných těl kuřat ve vodní lázni ponořením a vzduchem s postřikem. Výsledky byly porovnávány s požadavky EEC1906/90, včetně provádění četnosti kontrol dle EEC1538/91. Průměrná hodnota absorbované vody v případě chlazení vzduchem s postřikem vodou byla u rychlejšího chodu linky (95 ks za min.) 0,7%, což splňuje předepsaný limit 2%, opakované měření v rámci jedné směny ukázalo průměrnou hodnotu 1,19%. Při pomalejším chodu linky (75 ks za min.) byla průměrná hodnota absorbované vody podle očekávání nejvyšší ze tří hodnocení tohoto způsobu chlazení, a to 1,73%, absorbované vody, což však stále ještě splňuje limit EU. Průměrná hodnota absorbované vody při chlazení vodou ponořením činila 3,26%, při opakovaném měření 2,12%, což splňuje limit 4,5%.

  • Název v anglickém jazyce

    Water absorption at two processes of broiler chilling

  • Popis výsledku anglicky

    Water absorption was checked in poultry-processing plant pursuant to EEC1906/90. The evaluation concerned chilling in air combined with spraying, and chilling by immersion within a day according to EEC1538/91. The average value of absorbed water contentwas 0.7% in the process of chilling in air combined with water spraying at a faster line operation (95 broilers per minute). Repeated measurements within a shift indicated the average value 1.19% of absorbed water. As expect, the average value of absorbed water content was the highest of all 3 evaluations at a slower line operation (75 br/min): 1.73% of absorbed water. The average of absorbed water content at chilling by immersion was 3.26%, (limit 4.5%) . Repeat measurements in this chilling process indicated the average value of absorbed water content 2.12% only.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996197" target="_blank" >EP0960996197: Standardizace technologické jakosti kuřecího masa</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus