The processes of poultry chilling and water absorption according to EU limit values
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400036" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400036 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The processes of poultry chilling and water absorption according to EU limit values
Popis výsledku v původním jazyce
Different processes of poultry chilling are discussed, water absorption was checked in a poultry processing plant pursuant to EEC. The average value of absorbed water content was 0.7% in the process of chilling in air combined with water spraying at a faster line operation (95 broilers per minute). Repeated measurements within a shift indicated the average value 1.19% of absorbed water. As expect, the average value of absorbed water content was the highest of all 3 evaluations at a slower line operation(75 br/min): 1.73% of absorbed water. The average value of absorbed water content at chilling by immersion was 3.26%, (limit 4.5%) . Repeat measurements indicated the average value of absorbed water content 2.12% only.
Název v anglickém jazyce
The processes of poultry chilling and water absorption according to EU limit values
Popis výsledku anglicky
Different processes of poultry chilling are discussed, water absorption was checked in a poultry processing plant pursuant to EEC. The average value of absorbed water content was 0.7% in the process of chilling in air combined with water spraying at a faster line operation (95 broilers per minute). Repeated measurements within a shift indicated the average value 1.19% of absorbed water. As expect, the average value of absorbed water content was the highest of all 3 evaluations at a slower line operation(75 br/min): 1.73% of absorbed water. The average value of absorbed water content at chilling by immersion was 3.26%, (limit 4.5%) . Repeat measurements indicated the average value of absorbed water content 2.12% only.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996197" target="_blank" >EP0960996197: Standardizace technologické jakosti kuřecího masa</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výroba drůbežího masa
ISBN
80-7157-380-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
MZLU, Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—