Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Likérová, dolihovaná vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103973" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00103973 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Likérová, dolihovaná vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Problematika dolihovaných vín je v České republice málo diskutovanou otázkou, což vede k neznalosti této oblasti, ať už ze stran kozumentů, ale dokonce také samotných výrobců. Text popisuje rozřazení a charakterizaci jednolivých typů, uvádí nejznámější světová likérová vína a jejich technologie a věnuje se také otázce legislativy - spotřebních daní - v rámci České republiky a Evropské unie. Zahrnuje také výsledky výzkumu technologie dolihovaných vín, ze kterého vyplývají nejvhodnější odrůdy pro výrobu.

  • Název v anglickém jazyce

    Liqueur, fortificated wines

  • Popis výsledku anglicky

    Problems of fortificated wines in Czech republic are not good discussed theme. There are no enough informations about technology and legislation, that means ignorance of consumers and winemakers. Text include kategorazation and charakterization of technology of the most worldfamous sweet wines, about problems in Czech republic and European Union and although the results of researche about finding the best moravian variety for producint this types of wine.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F03%2FP132" target="_blank" >GP525/03/P132: Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinařský obzor

  • ISSN

    1212-7884

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    99

  • Číslo periodika v rámci svazku

    -

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    279-279

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus