Zmeny antioxidačnej kapacity v modelových podmienkach
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108440" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108440 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in the antioxidative capacity in model conditions
Popis výsledku v původním jazyce
This paper deals with the comparison of antioxidative capacity of model antioxidant solutions by the method of photochemiluminiscence (PCL) on the base of generated free radicals. The decrease in antioxidative capacity of individual model solutions was estimated after one week of storage under cool conditions; the effect of a repeated freezing on the content of L-ascorbic acid and its antioxidative capacity in a model solution was studied as well. Model solutions of the following compounds were compared: rutine, gallic acid, Lascorbic acid, tannin, and catechin. After a one-week period of storage of these solutions under cool conditions their antioxidative capacity decreased and the differences existing among individual antioxidants were significant. The effect of freezing on the decrease in the content of L-ascorbic acid and/or on a decrease in its overall antioxidative capacity was not demonstrated.
Název v anglickém jazyce
Changes in the antioxidative capacity in model conditions
Popis výsledku anglicky
This paper deals with the comparison of antioxidative capacity of model antioxidant solutions by the method of photochemiluminiscence (PCL) on the base of generated free radicals. The decrease in antioxidative capacity of individual model solutions was estimated after one week of storage under cool conditions; the effect of a repeated freezing on the content of L-ascorbic acid and its antioxidative capacity in a model solution was studied as well. Model solutions of the following compounds were compared: rutine, gallic acid, Lascorbic acid, tannin, and catechin. After a one-week period of storage of these solutions under cool conditions their antioxidative capacity decreased and the differences existing among individual antioxidants were significant. The effect of freezing on the decrease in the content of L-ascorbic acid and/or on a decrease in its overall antioxidative capacity was not demonstrated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Quality of Horticultural Production
ISBN
978-80-7375-060-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
36-37
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Lednice
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—