Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zmeny antioxidačnej kapacity v modelových podmienkach

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108440" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108440 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the antioxidative capacity in model conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with the comparison of antioxidative capacity of model antioxidant solutions by the method of photochemiluminiscence (PCL) on the base of generated free radicals. The decrease in antioxidative capacity of individual model solutions was estimated after one week of storage under cool conditions; the effect of a repeated freezing on the content of L-ascorbic acid and its antioxidative capacity in a model solution was studied as well. Model solutions of the following compounds were compared: rutine, gallic acid, Lascorbic acid, tannin, and catechin. After a one-week period of storage of these solutions under cool conditions their antioxidative capacity decreased and the differences existing among individual antioxidants were significant. The effect of freezing on the decrease in the content of L-ascorbic acid and/or on a decrease in its overall antioxidative capacity was not demonstrated.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the antioxidative capacity in model conditions

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with the comparison of antioxidative capacity of model antioxidant solutions by the method of photochemiluminiscence (PCL) on the base of generated free radicals. The decrease in antioxidative capacity of individual model solutions was estimated after one week of storage under cool conditions; the effect of a repeated freezing on the content of L-ascorbic acid and its antioxidative capacity in a model solution was studied as well. Model solutions of the following compounds were compared: rutine, gallic acid, Lascorbic acid, tannin, and catechin. After a one-week period of storage of these solutions under cool conditions their antioxidative capacity decreased and the differences existing among individual antioxidants were significant. The effect of freezing on the decrease in the content of L-ascorbic acid and/or on a decrease in its overall antioxidative capacity was not demonstrated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Quality of Horticultural Production

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    36-37

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Lednice

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku