Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení vín a vinných destilátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00132278" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00132278 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemické složení vín a vinných destilátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzorky 12 révových vín a vinných destilátů byly podrobeny senzorickému hodnocení proškolenými hodnotiteli. Nejlépe bylo hodnoceno víno Rulandské šedé (RŠ_2), a mezi destiláty Svatovavřinecké. Pro zjištění chemického složení révových vín a příslušných destilátů byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází v head-space provedení (HS-SPME) a plynová chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Bylo identifikováno 47 aromatických látek ve vzorcích révových vín a 46 látek ve vzorcích vinných destilátů. Chemické složení destilátů bylo porovnáno se senzorickým hodnocením, přičemž byla nalezena korelace mezi některými chemickými látkami a intenzitou vůně destilátů

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical composition of Moravian wines and wine distillates

  • Popis výsledku anglicky

    12 samples of wine and wine distillates were evaluated in a sensory panel of evaluators. As the best wine was evaluated Pinot gris (RŠ_2) and the best distillates was form Saint Laurent. (SV). For chemical analysis of all samples of wine and wine distillates were used solid phase microextraction (head space HSSPME) and gas chromatography with mass detection. There was identified 47 of aromatic compounds in wine samples and 46 of aromatic compounds in wine distillates. Results form chemical analyses werecompared with wine testing evaluation. Close relationship between some of the chemical compounds and scent intensity of wine distillates were found during this research.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta horticulturae et regiotecturae

  • ISBN

  • ISSN

    1335-2563

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku