Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání odrůd jablek podle produkce etylenu a fyzikálně chemických změn při chladírenském skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00132940" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00132940 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A comparison of apple cultivars regarding ethylene production and physico-chemical changes during cold storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Measurements of titratable acidity, soluble solids, firmness, ethylene production and weight 10ss were made for five apple cultivars held in cold storage for 100 days. Carbosieve G in the traps of the enrichment column, which has only a moderate affinityfor light hydrocarbons, was found to meet the requirements fur the optimal thermal desorption of ethylene (130°C for 2 minutes) from the enrichment column to the analytical column. ANOVA showed significant differences in all these five parameters between the five cultivars Golden Delicious Reinders, Resista, Topaz, Meteor and Rubinstep, and also in the course of storage. In all cases, the changes in titratable acids measured during storage were especially significant, but the observed changes in sugarlevels, as measured by refractometry, were too variable to be useful in this context. High rates of ethylene production impacted probably only indirectly on the los s of firmness and the other parameters which were measured. Discriminant

  • Název v anglickém jazyce

    A comparison of apple cultivars regarding ethylene production and physico-chemical changes during cold storage

  • Popis výsledku anglicky

    Measurements of titratable acidity, soluble solids, firmness, ethylene production and weight 10ss were made for five apple cultivars held in cold storage for 100 days. Carbosieve G in the traps of the enrichment column, which has only a moderate affinityfor light hydrocarbons, was found to meet the requirements fur the optimal thermal desorption of ethylene (130°C for 2 minutes) from the enrichment column to the analytical column. ANOVA showed significant differences in all these five parameters between the five cultivars Golden Delicious Reinders, Resista, Topaz, Meteor and Rubinstep, and also in the course of storage. In all cases, the changes in titratable acids measured during storage were especially significant, but the observed changes in sugarlevels, as measured by refractometry, were too variable to be useful in this context. High rates of ethylene production impacted probably only indirectly on the los s of firmness and the other parameters which were measured. Discriminant

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4116" target="_blank" >QF4116: Tvorba skladovatelných odrůd jablek s odolností proti skládkovým chorobám</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus