Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variability in soluble solid content of apples as a qualitative trait for norm-setting activities in the Europen Union

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F09%3A00153359" target="_blank" >RIV/62156489:43510/09:00153359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variability in soluble solid content of apples as a qualitative trait for norm-setting activities in the Europen Union

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In technical standards, requirements concerning quality of fresh apples are defined on the base of sensory criteria. As far as measurable traits are concerned, the standards contain only data about dimensions and weight of fruit. The estimation of numeric values of soluble solid content (SSC) is based partly on technical and economic parameters and partly on requirements of the world market. For the time being, there are discussions concerning limiting data about SSC that could be used for the market standard of the Commission of Normalization. In years 2005, 2006 and 2007, contents of SSC were estimated in 18 apple varieties sold in distribution channels of the Slovak Republic; these apples originated from altogether seven countries. The overall average of all measurements and all varieties (n=1 080) was 13.3 %. Variability of SSC content was significantly influenced by the apple variety. The highest contents were estimated in the following varieties: Pinova, Red Winter, Topas, Melros

  • Název v anglickém jazyce

    Variability in soluble solid content of apples as a qualitative trait for norm-setting activities in the Europen Union

  • Popis výsledku anglicky

    In technical standards, requirements concerning quality of fresh apples are defined on the base of sensory criteria. As far as measurable traits are concerned, the standards contain only data about dimensions and weight of fruit. The estimation of numeric values of soluble solid content (SSC) is based partly on technical and economic parameters and partly on requirements of the world market. For the time being, there are discussions concerning limiting data about SSC that could be used for the market standard of the Commission of Normalization. In years 2005, 2006 and 2007, contents of SSC were estimated in 18 apple varieties sold in distribution channels of the Slovak Republic; these apples originated from altogether seven countries. The overall average of all measurements and all varieties (n=1 080) was 13.3 %. Variability of SSC content was significantly influenced by the apple variety. The highest contents were estimated in the following varieties: Pinova, Red Winter, Topas, Melros

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta horticulturae et regiotecturae : vedecký časopis pre záhradnictvo, krajinné inženierstvo, architektúru a ekológiu = the scientific journal for horticulture, landscape and ecology

  • ISSN

    1335-2563

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus