Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159518" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00159518 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv odrůdy a stupně zralosti na obsah vitamínu C a karotenoidů u polní papriky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V polních pokusech bylo hodnoceno 10 genotypů papriky na obsah vitaminu C a celkových karotenoidů. Průměrný obsah vitamínu C byl 1691 mg/kg v zelených a 2160 mg/kg v červených plodech. Obsah karotenoidů byl 185 a 679 mg/kg v zelených, resp. v červených plodech. Vliv stupně zralosti a odrůdy byl potvrzen.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of cultivar and ripening stage on vitamin C and carotenoids content in field pepper

  • Popis výsledku anglicky

    In the field experiments with 10 pepper cultivars were analysed vitamin C and total carotenoids content. Mean vitamin C content in green fruits was 1691 mg/kg f.m., while in red fruits reached 2160 mg/kg f.m. In comparison of green fruits cv. Beros resulted with the highest content (2174 mg/kg f.m.), on the other hand cv. Granova with the lowest content (1501 mg/kg f.m.). Red fruits had higher levels of vitamin C in range of 2285 mg/kg f.m. (cv. Beros) to 1838 mg/kg f.m. (cv. Korál). Mean carotenoids content in green fruit was 185 mg/kg f.m., red fruits showed 679 mg/kg f.m. The highest carotenoids content in green fruits was found in cv. Maryša and Rubinova (150 mg/kg f.m.). In red fruits the peak reached cv. Karkulka (1584 mg/kg f.m.). The lowest carotenoids level showed cv. Andrea in both green and red fruits (96 and 301 mg/kg f.m.). Effect of genotype and ripening stage on vitamin C and carotenoids content was in many cases confirmed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus