Selen jako antioxidant a jeho využití v zelenině
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00167399" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00167399 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Selen jako antioxidant a jeho využití v zelenině
Popis výsledku v původním jazyce
Článek obsahuje výsledky analýz vlivu odrůd a stanoviště na obsah selenu u vybraných druhů kořenové zeleniny (mrkve, petržele) a cibulové zeleniny(cibule, póru). Z výsledku analýz na obsah selenu vyplývá významný vliv stanoviště. Vliv odrůd byl neprůkazný.
Název v anglickém jazyce
Selenium as the antioxidant and his presence in the vegetable
Popis výsledku anglicky
This work presents the results from analyses of the influence of variety and growing site on the selenium content in selected root vegetables (carrot, parsley) and bulb vegetables (onion, leek. The results indicate that the content of selenium is markedly influenced by the growing site, but not variety.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—