Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah vitaminu C u vybraných zelenion ve vztahu k odrůdě, pěstební lokalitě, roku a skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00157437" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00157437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah vitaminu C u vybraných zelenion ve vztahu k odrůdě, pěstební lokalitě, roku a skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován obsah vitaminu C v mrkvi, petrželi, cibuli, česneku a póru ve vztahu k odrůdě, pěstební lokalitě, pěstebnímu roku a skladování. Jako významný faktor ovlivňující obsah vitaminu C se projevil u všech zelenin kromě mrkve pěstební rok, u mrkvi,kořeni a nati petržele a u česneku odrůda. Průkazný vliv stanoviště se projevil pouze u cibuli. U všech skladovaných zelenin nastal statisticky významnáý pokles vit C po 30denním skladování.

  • Název v anglickém jazyce

    Ascorbic acid contens in selected vegetables in relation to variety, growing site, year and storage

  • Popis výsledku anglicky

    This work give results from analyses of variety, growing site, year and storage influence on the ascorbid acid content by selected vegetables: carrot, parsley, onion, garlic and leek. The influence of the growing year was one of the most inportant factors, which influenced vitamin C contens in selected vegetables - expect carrot. The variety influence on ascorbid acid was statistically significant by carrot, parsley root and also parsley leaves and by garlic. The influence of the growing site wos only by onion. By all storaged vegetables was noted statistically significant decrease of vitamin C after 30-days storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LVIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus