Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of rootstock on levels of ammonium ions and yeast assimilable nitrogen in musts of the grapevine varieties 'Weißer Riesling' and 'Grüner Veltliner'

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00185808" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00185808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of rootstock on levels of ammonium ions and yeast assimilable nitrogen in musts of the grapevine varieties 'Weißer Riesling' and 'Grüner Veltliner'

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with the content of yeast assimilable nitrogen in grape musts originating from the winegrowing region South Moravia in the Czech Republic. Experimental data were collected in years 2007 and 2008 (rootstocks 'Kober 5BB' and 'SO4'; varieties 'Weißer Riesling' and 'Grüner Veltliner'). The obtained results showed that all musts contained high concentrations of both ammonium ions and yeast assimilable nitrogen (124.4 mg/l and 257.8 mg/l, respectively). A comparison of the two rootstocks indicated that average contents of ammonium ions were higher in the variant with the rootstock 'Kober 5BB', but these differences were not significant. Distinctive differences were found between both varieties under study: grape musts from the variety 'Grüner Veltliner' contained higher levels of ammonium ions and yeast assimilable nitrogen. It is well known that grapes of this variety contain high amounts of proteins.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of rootstock on levels of ammonium ions and yeast assimilable nitrogen in musts of the grapevine varieties 'Weißer Riesling' and 'Grüner Veltliner'

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with the content of yeast assimilable nitrogen in grape musts originating from the winegrowing region South Moravia in the Czech Republic. Experimental data were collected in years 2007 and 2008 (rootstocks 'Kober 5BB' and 'SO4'; varieties 'Weißer Riesling' and 'Grüner Veltliner'). The obtained results showed that all musts contained high concentrations of both ammonium ions and yeast assimilable nitrogen (124.4 mg/l and 257.8 mg/l, respectively). A comparison of the two rootstocks indicated that average contents of ammonium ions were higher in the variant with the rootstock 'Kober 5BB', but these differences were not significant. Distinctive differences were found between both varieties under study: grape musts from the variety 'Grüner Veltliner' contained higher levels of ammonium ions and yeast assimilable nitrogen. It is well known that grapes of this variety contain high amounts of proteins.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mitteilungen Klosterneuburg

  • ISSN

    0007-5922

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    228-235

  • Kód UT WoS článku

    305035500004

  • EID výsledku v databázi Scopus