Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Viticultural aspects and their influence on the assimilable nitrogen content in grapes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F13%3A00201148" target="_blank" >RIV/62156489:43510/13:00201148 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Viticultural aspects and their influence on the assimilable nitrogen content in grapes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There are several aspects influencing the quality of grapes. This paper deals with the effect of variety, rootstock and vintage on levels of yeast assimilable nitrogen in grape musts. The experimental material originated in the Czech Republic. There werefour varieties ('Rhein Riesling', 'Erilon', 'Malverina' and 'Hibernal') grafted on two different rootstocks ('Kober 5BB' and 'SO4'). All the varieties except 'Rhein Riesling' are interspecific hybrids. The experiment took place in the vintages 2011 and2012. The YAN was determined by the formaldehyde titration. The obtained results showed that all musts contained high concentrations of yeast assimilable nitrogen in both vintages (219.54 mg/L and 197.97 mg/L, respectively). A comparison of both rootstocks indicated that average contents of YAN were higher in the variants with the rootstock 'Kober 5BB', but there were no significant differences. In contrast to different rootstocks, there were great differences between all varieties: grap

  • Název v anglickém jazyce

    Viticultural aspects and their influence on the assimilable nitrogen content in grapes

  • Popis výsledku anglicky

    There are several aspects influencing the quality of grapes. This paper deals with the effect of variety, rootstock and vintage on levels of yeast assimilable nitrogen in grape musts. The experimental material originated in the Czech Republic. There werefour varieties ('Rhein Riesling', 'Erilon', 'Malverina' and 'Hibernal') grafted on two different rootstocks ('Kober 5BB' and 'SO4'). All the varieties except 'Rhein Riesling' are interspecific hybrids. The experiment took place in the vintages 2011 and2012. The YAN was determined by the formaldehyde titration. The obtained results showed that all musts contained high concentrations of yeast assimilable nitrogen in both vintages (219.54 mg/L and 197.97 mg/L, respectively). A comparison of both rootstocks indicated that average contents of YAN were higher in the variants with the rootstock 'Kober 5BB', but there were no significant differences. In contrast to different rootstocks, there were great differences between all varieties: grap

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ciencia e Tecnica Vitivinicola

  • ISSN

    0254-0223

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    PT - Portugalská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    909-914

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus