Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon'

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00193377" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00193377 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvalitativních parametrů u nové odrůdy révy vinné 'Savilon'

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Savilon je nová odrůda révy vinné se zvýšenou odolností k houbovým chorobám. Vznikla jako křížení odrůda Rakiš x Merlan. Pochází ze šlechtitelské práce v České republice. Cílem práce bylo vyhodnocení kvalitativních parametrů a porovnání s kontrolní odrůdou Ryzlink rýnský. Ve všech kvalitativních parametrech byl Savilon hodnocený lépe než kontrolní odrůda. Savilon dosáhl následujících hodnot kvalitativních parametrů: cukernatost (21,37°NM), titrovatelné kyseliny (7,76 g/l), obsah kyseliny vinné (6,20 g/l), obsah kyseliny jablečné (3,63 g/l), hodnota pH (3,27). Savilon je velmi kvalitní odrůda vhodná pro ekologické vinohradnictví.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of qualitative parameters of new grapevine variety 'Savilon'

  • Popis výsledku anglicky

    Savilon is new grapevine variety with higher resistance to fungal diseases. This variety originated as crossing from varieties Rakisch x Merlan. Savilon originated from breeding work in the Czech Republic. The aim this work was evaluation of qualitativeparameters of grapes and comparing with control variety Riesling. In all qualitative parameters was evaluated Savilon better than the control variety. Savilon reached the following values of qualitative parameters: sugar content (21.37 ° NM), titratableacid (7,76 g/l), the content of tartaric acid (6,20 g/l), malic acid content (3,63 g/l), pH value (3,27). Savilon is a high quality variety suitable for organic viticulture.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus