Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Yields, quality and nutritional parameters of radish (Raphanus sativus) cultivars when grown organically in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F13%3A00198688" target="_blank" >RIV/62156489:43510/13:00198688 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Yields, quality and nutritional parameters of radish (Raphanus sativus) cultivars when grown organically in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The potential cultivars of Chinese radish which can be introduced to the organic growing conditions of the Czech Republic was focused. We identified which of selected radish cultivars gave the best yields when grown organically, and which contained the highest contents of nutritionally important compounds, such as vitamin C, monosaccharides, fibre and selected minerals. Three cultivars (Jarola, Miyashige and Red Meat) were grown organically in the open field in Lednice during the years 2008 and 2009. All radish cultivars gave the sufficient yield (33--42 t/ha of marketable yield). The study of nutritional properties showed that cv. Red Meat had a significantly higher content of ascorbic acid (271 mg/kg in 2009). Cv. Miyashige had the highest content offibre (1.7 g/100 g in 2009). Content of potassium was reasonably high, although there were significant differences between the cultivars. Cv. Jarola had the highest content of calcium (157 mg/kg in 2009).

  • Název v anglickém jazyce

    Yields, quality and nutritional parameters of radish (Raphanus sativus) cultivars when grown organically in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The potential cultivars of Chinese radish which can be introduced to the organic growing conditions of the Czech Republic was focused. We identified which of selected radish cultivars gave the best yields when grown organically, and which contained the highest contents of nutritionally important compounds, such as vitamin C, monosaccharides, fibre and selected minerals. Three cultivars (Jarola, Miyashige and Red Meat) were grown organically in the open field in Lednice during the years 2008 and 2009. All radish cultivars gave the sufficient yield (33--42 t/ha of marketable yield). The study of nutritional properties showed that cv. Red Meat had a significantly higher content of ascorbic acid (271 mg/kg in 2009). Cv. Miyashige had the highest content offibre (1.7 g/100 g in 2009). Content of potassium was reasonably high, although there were significant differences between the cultivars. Cv. Jarola had the highest content of calcium (157 mg/kg in 2009).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    16-21

  • Kód UT WoS článku

    319024700003

  • EID výsledku v databázi Scopus