Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Posouzení energetického potenciálu matolin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F13%3A00212555" target="_blank" >RIV/62156489:43510/13:00212555 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Posouzení energetického potenciálu matolin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V období 2011--2012 byly provedeny kalorimetrické zkoušky u matoliny získané při zpracovávání hroznů 9 moštových odrůd révy vinné. Matoliny byly odebírány u vinařských subjektů v katastru obce Rakvice a Velké Bílovice. Nejvyšší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matolin z odrůd Cabernet Moravia, Sauvignon, Veltlínské zelené, Modrý Portugal a Zweigeltrebe. Hodnoty výhřevnosti se zde pohybují mezi 16,52--16,73 MJ.kg-1. Z praktického hlediska představuje hlavní problém vysoký obsah vody, který přispívá rychlému rozvoji plísní a nastartování biodegradabilních procesů.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of energetic potential of grape marc

  • Popis výsledku anglicky

    Calorimetric tests of grape marc from 9 varieties were realized during 2011--2012. Grape marc were take from vine-grower in villages Rakvice and Velké Bílovice. The results shows that grape marc from varieties Cabernet Moravia, Sauvignon blanc, Grüner Veltliner, Blue Portugal and Zweigeltrebe have the highest heating values from 16,52 to 16,73 MJ.kg-1. From the practical standpoint is the main problem high water content, which contributing fast fungi development and get started biodegradable process.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JQ - Strojní zařízení a nástroje

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Výzkum získávání a využití biologicky aktivních látek (BAL) ze semen vinných hroznů pro zlepšení metabolismu hospodářských zvířat jako podklad pro návrh nejlepší dostupné techniky (BAT).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Komunální technika

  • ISSN

    1802-2391

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    VII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    34-38

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus