Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00230280" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00230280 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties
Popis výsledku v původním jazyce
This study contains data about more than 20 Austrian white varieties of table grapevine (Vitis vinifera L.), viz about Angela, Arkadia, Aron, Asali, Augustovskyi, Bianca, Bozner Seidentraube, Early Muscat, Fanny, Feherfurmint, Gutedel Weiss, Huxelrebe, Irsay Oliver, Königin der Weingärten, Krisztaly, Krizovnikovaja, Lilla, Madelaine Angevin, Narancsizue, Pannonia, Pearl of Csaba, Pölöskei Muskotaly, Puchljakovskyi, Record, and Victoria. At first, the following compounds were estimated in intact white berries, malic acid, tartaric acid, titratable acids, sugar content (expressed in KMW grades) and antioxidant capacity. Subsequently, contents of the following substances were estimated in the pulp of analysed berries: phenolic acids, derivatives of cinnamic acid (caftaric acid, p-coutaric acid, fertaric acid), a derivative of benzoic acid (gallic acid), catechins (catechin, epicatechin, procyanidin B1 and procyanidin B2). The last analysis was focused on skins and the same phenolic acids
Název v anglickém jazyce
Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties
Popis výsledku anglicky
This study contains data about more than 20 Austrian white varieties of table grapevine (Vitis vinifera L.), viz about Angela, Arkadia, Aron, Asali, Augustovskyi, Bianca, Bozner Seidentraube, Early Muscat, Fanny, Feherfurmint, Gutedel Weiss, Huxelrebe, Irsay Oliver, Königin der Weingärten, Krisztaly, Krizovnikovaja, Lilla, Madelaine Angevin, Narancsizue, Pannonia, Pearl of Csaba, Pölöskei Muskotaly, Puchljakovskyi, Record, and Victoria. At first, the following compounds were estimated in intact white berries, malic acid, tartaric acid, titratable acids, sugar content (expressed in KMW grades) and antioxidant capacity. Subsequently, contents of the following substances were estimated in the pulp of analysed berries: phenolic acids, derivatives of cinnamic acid (caftaric acid, p-coutaric acid, fertaric acid), a derivative of benzoic acid (gallic acid), catechins (catechin, epicatechin, procyanidin B1 and procyanidin B2). The last analysis was focused on skins and the same phenolic acids
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EE2.3.30.0031" target="_blank" >EE2.3.30.0031: Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings 37th World Congress of Vine and Wine
ISBN
978-982-1799-33-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
372-374
Název nakladatele
—
Místo vydání
Mendoza, Argentina, Nov. 9--14, 2014
Místo konání akce
Mendoza, Argentina, November 9-14
Datum konání akce
1. 1. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—