Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00230280" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00230280 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study contains data about more than 20 Austrian white varieties of table grapevine (Vitis vinifera L.), viz about Angela, Arkadia, Aron, Asali, Augustovskyi, Bianca, Bozner Seidentraube, Early Muscat, Fanny, Feherfurmint, Gutedel Weiss, Huxelrebe, Irsay Oliver, Königin der Weingärten, Krisztaly, Krizovnikovaja, Lilla, Madelaine Angevin, Narancsizue, Pannonia, Pearl of Csaba, Pölöskei Muskotaly, Puchljakovskyi, Record, and Victoria. At first, the following compounds were estimated in intact white berries, malic acid, tartaric acid, titratable acids, sugar content (expressed in KMW grades) and antioxidant capacity. Subsequently, contents of the following substances were estimated in the pulp of analysed berries: phenolic acids, derivatives of cinnamic acid (caftaric acid, p-coutaric acid, fertaric acid), a derivative of benzoic acid (gallic acid), catechins (catechin, epicatechin, procyanidin B1 and procyanidin B2). The last analysis was focused on skins and the same phenolic acids

  • Název v anglickém jazyce

    Distribution of some selected substances in Austrian table grape varieties

  • Popis výsledku anglicky

    This study contains data about more than 20 Austrian white varieties of table grapevine (Vitis vinifera L.), viz about Angela, Arkadia, Aron, Asali, Augustovskyi, Bianca, Bozner Seidentraube, Early Muscat, Fanny, Feherfurmint, Gutedel Weiss, Huxelrebe, Irsay Oliver, Königin der Weingärten, Krisztaly, Krizovnikovaja, Lilla, Madelaine Angevin, Narancsizue, Pannonia, Pearl of Csaba, Pölöskei Muskotaly, Puchljakovskyi, Record, and Victoria. At first, the following compounds were estimated in intact white berries, malic acid, tartaric acid, titratable acids, sugar content (expressed in KMW grades) and antioxidant capacity. Subsequently, contents of the following substances were estimated in the pulp of analysed berries: phenolic acids, derivatives of cinnamic acid (caftaric acid, p-coutaric acid, fertaric acid), a derivative of benzoic acid (gallic acid), catechins (catechin, epicatechin, procyanidin B1 and procyanidin B2). The last analysis was focused on skins and the same phenolic acids

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.30.0031" target="_blank" >EE2.3.30.0031: Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings 37th World Congress of Vine and Wine

  • ISBN

    978-982-1799-33-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    372-374

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Mendoza, Argentina, Nov. 9--14, 2014

  • Místo konání akce

    Mendoza, Argentina, November 9-14

  • Datum konání akce

    1. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku