Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Possibilities of the Use of Phenolic Compounds when Assessing the Authenticity of Wine Samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00231269" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00231269 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.novapublishers.com/catalog/product_info.php?products_id=49994" target="_blank" >https://www.novapublishers.com/catalog/product_info.php?products_id=49994</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Possibilities of the Use of Phenolic Compounds when Assessing the Authenticity of Wine Samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Phenolic compounds can be used for the assessment of wine samples authenticity on the base of their geographic origin, variety and/or vintage. The research that is being carried out in the Czech Republic is focused on the application of phenolic compounds estimation when assessing the geographic origin either of a wine or of a grape variety. In this paper, we present results obtained in HPLC assays when assessing levels of phenolic substances in wine samples within the period of 2010-2013. Possibilitiesof the use of phenolic compounds when assessing the authenticity of wine samples are illustrated with results of the following three experiments: (i) study on relationships existing between varietal samples of white wine (Riesling) and the region; (ii)study on relationships existing between white wine and terroir or variety and (iii) study on relationships existing between analyzed samples of red wine and terroir. Obtained experimental results proved that phenolic compounds are very su

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of the Use of Phenolic Compounds when Assessing the Authenticity of Wine Samples

  • Popis výsledku anglicky

    Phenolic compounds can be used for the assessment of wine samples authenticity on the base of their geographic origin, variety and/or vintage. The research that is being carried out in the Czech Republic is focused on the application of phenolic compounds estimation when assessing the geographic origin either of a wine or of a grape variety. In this paper, we present results obtained in HPLC assays when assessing levels of phenolic substances in wine samples within the period of 2010-2013. Possibilitiesof the use of phenolic compounds when assessing the authenticity of wine samples are illustrated with results of the following three experiments: (i) study on relationships existing between varietal samples of white wine (Riesling) and the region; (ii)study on relationships existing between white wine and terroir or variety and (iii) study on relationships existing between analyzed samples of red wine and terroir. Obtained experimental results proved that phenolic compounds are very su

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Wine: Phenolic Composition, Classification and Health Benefits

  • ISBN

    978-1-63321-048-6

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    225-244

  • Počet stran knihy

    356

  • Název nakladatele

    Nova Science Publishers, Inc.

  • Místo vydání

    Hauppauge NY, USA

  • Kód UT WoS kapitoly