Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odlistění zóny hroznů na aromatickou zralost bobulí u odrůdy Sauvignon blanc

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00231285" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00231285 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://zahradaweb.cz/casopis/12014/" target="_blank" >http://zahradaweb.cz/casopis/12014/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv odlistění zóny hroznů na aromatickou zralost bobulí u odrůdy Sauvignon blanc

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sauvignon blanc je v posledním období nejpopulárnější odrůdou révy vinné v celosvětovém měřítku. Sauvignon blanc se vyznačuje bohatou strukturou aromatických látek, tvořených methoxypyrazine, odrůdovými thioly, ale také monoterpeny a C13-norisoprenoidy.Změny aromatických látek jsou ovlivněné odlistěním zóny hroznů během vegetace. Výsledky ukazují, že pro tvorbu "zeleného" typu vína jsou vhodné termíny během srpna. Pro produkci "ovocného" typu vína jsou vhodné termíny odlistění po kvetení až do polovinyčervence.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of leaf removal to aromatic maturity of the berries in cv. Sauvignon blanc

  • Popis výsledku anglicky

    Sauvignon blanc is a recently popular vine varieties worldwide. Sauvignon blanc has a rich structure of aromatics formed methoxypyrazine, varietal thiols, but also monoterpenes and C13 norisoprenoidy. Changes aromatics are affected by defoliation zones grapes during the growing season. The results show that for the formation of a "green" type wines suitable periods during August. For the production of "fruit" type wines are suitable terms defoliation after flowering until mid-July.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus