The possibilities of increasing lignan content in food
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43911112" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43911112 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The possibilities of increasing lignan content in food
Popis výsledku v původním jazyce
7-hydroxymatairesinol is the main representative of lignans - beneficial for health, the substances are present in the knots of coniferous trees. The aim was enriching commonly consumed foods by healthy lignans to avoid negative effects on the sensory quality of these products by the bitter taste of the lignan extract.
Název v anglickém jazyce
The possibilities of increasing lignan content in food
Popis výsledku anglicky
7-hydroxymatairesinol is the main representative of lignans - beneficial for health, the substances are present in the knots of coniferous trees. The aim was enriching commonly consumed foods by healthy lignans to avoid negative effects on the sensory quality of these products by the bitter taste of the lignan extract.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů