Review of energy potential of the wood biomass of orchards and vineyards in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912525" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912525 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.17221/30/2017-RAE" target="_blank" >https://doi.org/10.17221/30/2017-RAE</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/30/2017-RAE" target="_blank" >10.17221/30/2017-RAE</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Review of energy potential of the wood biomass of orchards and vineyards in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
The most important sources of biomass energy are currently coming from agricultural activity. A sizeable portion in production areas is waste wood after the winter cut of orchards and vineyards, which cover areas exceeding 30,000 ha in the Czech Republic. The most important are species like apples, peaches, apricots, plums, sweet cherries, sour cherries and grapevines. Average production of wood mass for individual species of fruit trees and grapevines ranges from 1,540 kg/ha up to 6,762 kg/ha, i.e. 1.5 t/ha to 6.8 t/ha. The calorific value for these species ranges from 14.70 to 16.39 MJ/kg, with moisture between 6 and 8%. The results show that the total measured energy potential of the fruit species-cultivated areas is 1,469.7 TJ for the whole Czech Republic.
Název v anglickém jazyce
Review of energy potential of the wood biomass of orchards and vineyards in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The most important sources of biomass energy are currently coming from agricultural activity. A sizeable portion in production areas is waste wood after the winter cut of orchards and vineyards, which cover areas exceeding 30,000 ha in the Czech Republic. The most important are species like apples, peaches, apricots, plums, sweet cherries, sour cherries and grapevines. Average production of wood mass for individual species of fruit trees and grapevines ranges from 1,540 kg/ha up to 6,762 kg/ha, i.e. 1.5 t/ha to 6.8 t/ha. The calorific value for these species ranges from 14.70 to 16.39 MJ/kg, with moisture between 6 and 8%. The results show that the total measured energy potential of the fruit species-cultivated areas is 1,469.7 TJ for the whole Czech Republic.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
20704 - Energy and fuels
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering
ISSN
1212-9151
e-ISSN
—
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
Special Issue
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1-7
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85041614580