Vinařská technologie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912701" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912701 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vinařská technologie
Popis výsledku v původním jazyce
Knižní publikace s názvem Vinařská technologie je určena všem profesionálním i hobby vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na otázky technologie výroby vín. Odborný obsah se opírá o vlastní výzkumnou činnost autorů a publikované výsledky řady renomovaných výzkumných pracovišť. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů moderní poznatky o celé cestě od vinifikace hroznů až po finální víno. V textu jsou uvedeny odkazy na seznam použité odborné literatury a aktuálně platné právní předpisy. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také informace o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu obrázků, tabulek a grafů.
Název v anglickém jazyce
Winemaking Technology
Popis výsledku anglicky
The publication of this book under the title Winemaking Technology is aimed at all professional and amateur winemakers, wine producers, whether large or small, as well as the specialised public and all wine lovers in general who wish to familiarise and enlighten themselves or discover the answers to the technological questions surrounding the production of wine. The specialised content of the book stems from the authors' own practical experience and research knowledge and on the published results from a range of renowned research institutes. The publication is conceived in such a way as to offer all available modern knowledge on the vinification of grapes into wine to as wide a circle of readers as possible. In the text there are references to the list of specialised bibliographies as well as applicable legislation currently in force. Individual chapters are arranged in accordance with the sequence of the most important operations in the winemaking process with the emphasis on the harvesting and processing of grapes, alcoholic fermentation, the difference between grape processing for the production of rose and red wines, malolactic fermentation, selected maturation operations and the ageing of wines. Attention is also given to the approach to biodynamic wine production, wines of terroir and derivative products from grapes. In the book the reader will also find information on common as well as less frequently found wine faults and the procedure for determining some of the representative subtances in a wine. Opinions from experienced technologists and practical specialists regarding specific technological procedures are outlined in the publication. The book is accompanied by a practical index, as well as range of illustrations, tables and graphs.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-87498-77-4
Počet stran knihy
463
Název nakladatele
Národní vinařské centrum, o.p.s.
Místo vydání
Valtice
Kód UT WoS knihy
—