Influence of Post-Harvest Ripening on the Levels of Selected Compounds in Various Cherry Cultivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43913317" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43913317 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/86652079:_____/18:00488939
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/149/2017-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/149/2017-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/149/2017-CJFS" target="_blank" >10.17221/149/2017-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of Post-Harvest Ripening on the Levels of Selected Compounds in Various Cherry Cultivars
Popis výsledku v původním jazyce
The stability of the main sugars and the organic acids neochlorogenic acid, p-coumaroylquinic acid and rutin was assessed in the Vanda, Napoleonova, Kordia, New Moon, Sweetheart, and Regina sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars during post-harvest storage. Neochlorogenic acid was the predominant phenolic acid in these sweet cherry cultivars followed by p-coumaroylquinic acid. Rutin concentrations ranged from 0.5 +- 0.38 to 12.35 +- 2.84 mg/kg of homogenate and its concentration was higher in the Sweetheart, Kordia, and Regina cultivars in the postharvest time.
Název v anglickém jazyce
Influence of Post-Harvest Ripening on the Levels of Selected Compounds in Various Cherry Cultivars
Popis výsledku anglicky
The stability of the main sugars and the organic acids neochlorogenic acid, p-coumaroylquinic acid and rutin was assessed in the Vanda, Napoleonova, Kordia, New Moon, Sweetheart, and Regina sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars during post-harvest storage. Neochlorogenic acid was the predominant phenolic acid in these sweet cherry cultivars followed by p-coumaroylquinic acid. Rutin concentrations ranged from 0.5 +- 0.38 to 12.35 +- 2.84 mg/kg of homogenate and its concentration was higher in the Sweetheart, Kordia, and Regina cultivars in the postharvest time.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
36
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
163-168
Kód UT WoS článku
000431537800008
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85046670915