The storage of European pears at cold temperatures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43913471" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43913471 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Skladovanie európskych hrušiek v chladiarenských podmienkach
Popis výsledku v původním jazyce
Väčšina európskych hrušiek vykazuje odolnosť voči dozrievaniu po zbere. Nízka teplota skladovania je nutná pre získanie maslovej textúry. Druhým faktorom je exogénny etylén nastavený na 100 ppm vo vonkajšej atmosfére chladiarenskej komory. Doba skladovania v chlade má regulačnú väzbu k etylénovej biosyntéze. Pre typicky zimné odrody je chladová teplota nevyhnutná, čo je rozlíšené podľa zrelosti. Letné odrody buď chladové teploty nepotrebujú, alebo len krátko v teplotách blízkych 0oC.
Název v anglickém jazyce
The storage of European pears at cold temperatures
Popis výsledku anglicky
Most European pears show resistance to ripening after harvest. A low storage temperature is required to obtain a buttery texture. As the second factor are exogenous concentration of ethylene 100 ppm in the ambient atmosphere of the cold storage chamber. Chilled storage temperature are applies on ethylene biosynthesis. For typical winter varieties, the cold temperature is necessary, which are differentiated according to maturity and cultivars. Summer cultivars either do not need cold temperatures or just briefly are stored at temperatures nearly to 0 o C.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů