Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The storage of European pears at cold temperatures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43913471" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43913471 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Skladovanie európskych hrušiek v chladiarenských podmienkach

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Väčšina európskych hrušiek vykazuje odolnosť voči dozrievaniu po zbere. Nízka teplota skladovania je nutná pre získanie maslovej textúry. Druhým faktorom je exogénny etylén nastavený na 100 ppm vo vonkajšej atmosfére chladiarenskej komory. Doba skladovania v chlade má regulačnú väzbu k etylénovej biosyntéze. Pre typicky zimné odrody je chladová teplota nevyhnutná, čo je rozlíšené podľa zrelosti. Letné odrody buď chladové teploty nepotrebujú, alebo len krátko v teplotách blízkych 0oC.

  • Název v anglickém jazyce

    The storage of European pears at cold temperatures

  • Popis výsledku anglicky

    Most European pears show resistance to ripening after harvest. A low storage temperature is required to obtain a buttery texture. As the second factor are exogenous concentration of ethylene 100 ppm in the ambient atmosphere of the cold storage chamber. Chilled storage temperature are applies on ethylene biosynthesis. For typical winter varieties, the cold temperature is necessary, which are differentiated according to maturity and cultivars. Summer cultivars either do not need cold temperatures or just briefly are stored at temperatures nearly to 0 o C.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů