Application of nanotechnology based-biosensors in analysis of wine compounds and control of wine quality and safety: A critical review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F20%3A43917095" target="_blank" >RIV/62156489:43510/20:43917095 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14160/20:00118453 RIV/62157124:16370/20:43878438
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.1080/10408398.2019.1682965" target="_blank" >https://doi.org/10.1080/10408398.2019.1682965</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/10408398.2019.1682965" target="_blank" >10.1080/10408398.2019.1682965</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of nanotechnology based-biosensors in analysis of wine compounds and control of wine quality and safety: A critical review
Popis výsledku v původním jazyce
Nanotechnology is one of the most promising future technologies for the food industry. Some of its applications have already been introduced in analytical techniques and food packaging technologies. This review summarizes existing knowledge about the implementation of nanotechnology in wine laboratory procedures. The focus is mainly on recent advancements in the design and development of nanomaterial-based sensors for wine compounds analysis and assessing wine safety. Nanotechnological approaches could be useful in the wine production process, to simplify wine analysis methods, and to improve the quality and safety of the final product.
Název v anglickém jazyce
Application of nanotechnology based-biosensors in analysis of wine compounds and control of wine quality and safety: A critical review
Popis výsledku anglicky
Nanotechnology is one of the most promising future technologies for the food industry. Some of its applications have already been introduced in analytical techniques and food packaging technologies. This review summarizes existing knowledge about the implementation of nanotechnology in wine laboratory procedures. The focus is mainly on recent advancements in the design and development of nanomaterial-based sensors for wine compounds analysis and assessing wine safety. Nanotechnological approaches could be useful in the wine production process, to simplify wine analysis methods, and to improve the quality and safety of the final product.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21002 - Nano-processes (applications on nano-scale); (biomaterials to be 2.9)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Critical Reviews in Food Science and Nutrition
ISSN
1040-8398
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
19
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
19
Strana od-do
3271-3289
Kód UT WoS článku
000501114200001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85076363733