Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of MCFA and Other Methods of Terminating Alcohol Fermentation and Their Influence on the Content of Carbonyl Compounds in Wine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F20%3A43918912" target="_blank" >RIV/62156489:43510/20:43918912 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3390/molecules25235737" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/molecules25235737</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules25235737" target="_blank" >10.3390/molecules25235737</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of MCFA and Other Methods of Terminating Alcohol Fermentation and Their Influence on the Content of Carbonyl Compounds in Wine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study deals with the effects of the use of a mixture of medium-chain fatty acids (MCFA) at the end of the alcohol fermentation process on the content of carbonyl compounds in wine. During the experiment, the effects of the addition of MCFA at doses of 10 and 20 mg/L were compared to the termination of alcohol fermentation using cross-flow filtration and chilling treatments. Individual carbonyl compounds were determined by HPLC analysis. The experiment showed that the addition of MCFA caused a reduction of the acetaldehyde content compared to the chilling process, and a reduction of the diacetyl content compared to cross-flow filtration. Throughout the experiment, a lower level of total carbonyl compounds was observed after the addition of MCFA.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of MCFA and Other Methods of Terminating Alcohol Fermentation and Their Influence on the Content of Carbonyl Compounds in Wine

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with the effects of the use of a mixture of medium-chain fatty acids (MCFA) at the end of the alcohol fermentation process on the content of carbonyl compounds in wine. During the experiment, the effects of the addition of MCFA at doses of 10 and 20 mg/L were compared to the termination of alcohol fermentation using cross-flow filtration and chilling treatments. Individual carbonyl compounds were determined by HPLC analysis. The experiment showed that the addition of MCFA caused a reduction of the acetaldehyde content compared to the chilling process, and a reduction of the diacetyl content compared to cross-flow filtration. Throughout the experiment, a lower level of total carbonyl compounds was observed after the addition of MCFA.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_017%2F0002334" target="_blank" >EF16_017/0002334: Výzkumná infrastruktura pro mladé vědce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Molecules

  • ISSN

    1420-3049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    23

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    5737

  • Kód UT WoS článku

    000598019300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85097514846