Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F21%3A43919106" target="_blank" >RIV/62156489:43510/21:43919106 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793" target="_blank" >https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2020.103793</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression
Popis výsledku v původním jazyce
The differentiation of Asian pear cultivars was carried out through analysis of volatile compounds by SPME / GC / MS, with analysis of principal components as follows. Volatiles detected by logistic regression were significantly different depending on cultivar and post-harvest ripening at 20 oC. PCA components were expressed as a linear combination of selected variables to differentiate cultivars. Four compounds (-)-menthol, hexanal, 2-methoxy-4-vinylphenol and benzaldehyde were sufficient to differentiate cultivars by stepwise multinomial logistic regression. Ethyl-3E-hexenoate and 4-methyl-2-pentanol calculated using the same statistical method distinguished the fruits under post-harvest ripening period of 27 days at 20 oC.
Název v anglickém jazyce
Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression
Popis výsledku anglicky
The differentiation of Asian pear cultivars was carried out through analysis of volatile compounds by SPME / GC / MS, with analysis of principal components as follows. Volatiles detected by logistic regression were significantly different depending on cultivar and post-harvest ripening at 20 oC. PCA components were expressed as a linear combination of selected variables to differentiate cultivars. Four compounds (-)-menthol, hexanal, 2-methoxy-4-vinylphenol and benzaldehyde were sufficient to differentiate cultivars by stepwise multinomial logistic regression. Ethyl-3E-hexenoate and 4-methyl-2-pentanol calculated using the same statistical method distinguished the fruits under post-harvest ripening period of 27 days at 20 oC.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910137" target="_blank" >QK1910137: Využití nových ovocných druhů pro dlouhodobé udržení produkčního potenciálu ovocných výsadeb v podmínkách měnícího se klimatu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Composition and Analysis
ISSN
0889-1575
e-ISSN
—
Svazek periodika
97
Číslo periodika v rámci svazku
April
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
103793
Kód UT WoS článku
000618303200011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85099246837