Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F21%3A43919106" target="_blank" >RIV/62156489:43510/21:43919106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793" target="_blank" >https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103793" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2020.103793</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The differentiation of Asian pear cultivars was carried out through analysis of volatile compounds by SPME / GC / MS, with analysis of principal components as follows. Volatiles detected by logistic regression were significantly different depending on cultivar and post-harvest ripening at 20 oC. PCA components were expressed as a linear combination of selected variables to differentiate cultivars. Four compounds (-)-menthol, hexanal, 2-methoxy-4-vinylphenol and benzaldehyde were sufficient to differentiate cultivars by stepwise multinomial logistic regression. Ethyl-3E-hexenoate and 4-methyl-2-pentanol calculated using the same statistical method distinguished the fruits under post-harvest ripening period of 27 days at 20 oC.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of volatiles formed in Asian pear cultivars subjected to short-term storage using multinomial logistic regression

  • Popis výsledku anglicky

    The differentiation of Asian pear cultivars was carried out through analysis of volatile compounds by SPME / GC / MS, with analysis of principal components as follows. Volatiles detected by logistic regression were significantly different depending on cultivar and post-harvest ripening at 20 oC. PCA components were expressed as a linear combination of selected variables to differentiate cultivars. Four compounds (-)-menthol, hexanal, 2-methoxy-4-vinylphenol and benzaldehyde were sufficient to differentiate cultivars by stepwise multinomial logistic regression. Ethyl-3E-hexenoate and 4-methyl-2-pentanol calculated using the same statistical method distinguished the fruits under post-harvest ripening period of 27 days at 20 oC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910137" target="_blank" >QK1910137: Využití nových ovocných druhů pro dlouhodobé udržení produkčního potenciálu ovocných výsadeb v podmínkách měnícího se klimatu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Composition and Analysis

  • ISSN

    0889-1575

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    97

  • Číslo periodika v rámci svazku

    April

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    103793

  • Kód UT WoS článku

    000618303200011

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85099246837