Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F23%3A43923349" target="_blank" >RIV/62156489:43510/23:43923349 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ovocná pomazánka byla připravena z plodů asijské odrůdy slivoně Shiro v technologickém poměru ovoce: cukr = 1 : 1 s přídavkem 0,3 % jablečného pektinu. Vyrobený funkční vzorek splňoval jakostní požadavky pro džem, stanovené ve Vyhlášce č. 397/2021 tj. min. hmotnostní podíl ovoce 350 g v 1 kg výrobku s minimální refraktometrickou sušinou 60%.

  • Název v anglickém jazyce

    Fruit spread made from fruits of selected species and varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The fruit spread was prepared from the fruits of the Asian variety of the Shiro plum tree in a technological ratio of fruit: sugar = 1:1 with the addition of 0.3% apple pectin. The produced functional sample met the quality requirements for jam, stipulated in Decree No. 397/2021, i.e. min. weight proportion of fruit 350 g in 1 kg of product with a minimum refractometric dry matter of 60%.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910137" target="_blank" >QK1910137: Využití nových ovocných druhů pro dlouhodobé udržení produkčního potenciálu ovocných výsadeb v podmínkách měnícího se klimatu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    FV1/2023

  • Číselná identifikace

    -

  • Technické parametry

    Smlouva o licenčním či jiném využití výrobku nebyla uzavřena. Kontaktní osobou pro jednání je prof. Ing. Josef Balík, Ph.D., tel. č. 519 367 262, e-mail josef.balik@mendelu.cz.

  • Ekonomické parametry

    Předpokládá se roční zvýšení objemu výroby ovocné pomazánky o 50 kg / rok.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    62156489

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem