Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F23%3A43923349" target="_blank" >RIV/62156489:43510/23:43923349 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd
Popis výsledku v původním jazyce
Ovocná pomazánka byla připravena z plodů asijské odrůdy slivoně Shiro v technologickém poměru ovoce: cukr = 1 : 1 s přídavkem 0,3 % jablečného pektinu. Vyrobený funkční vzorek splňoval jakostní požadavky pro džem, stanovené ve Vyhlášce č. 397/2021 tj. min. hmotnostní podíl ovoce 350 g v 1 kg výrobku s minimální refraktometrickou sušinou 60%.
Název v anglickém jazyce
Fruit spread made from fruits of selected species and varieties
Popis výsledku anglicky
The fruit spread was prepared from the fruits of the Asian variety of the Shiro plum tree in a technological ratio of fruit: sugar = 1:1 with the addition of 0.3% apple pectin. The produced functional sample met the quality requirements for jam, stipulated in Decree No. 397/2021, i.e. min. weight proportion of fruit 350 g in 1 kg of product with a minimum refractometric dry matter of 60%.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910137" target="_blank" >QK1910137: Využití nových ovocných druhů pro dlouhodobé udržení produkčního potenciálu ovocných výsadeb v podmínkách měnícího se klimatu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
FV1/2023
Číselná identifikace
-
Technické parametry
Smlouva o licenčním či jiném využití výrobku nebyla uzavřena. Kontaktní osobou pro jednání je prof. Ing. Josef Balík, Ph.D., tel. č. 519 367 262, e-mail josef.balik@mendelu.cz.
Ekonomické parametry
Předpokládá se roční zvýšení objemu výroby ovocné pomazánky o 50 kg / rok.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
62156489
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—