Content of selected polyphenolic substances in parts of grapevine
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F23%3A43923841" target="_blank" >RIV/62156489:43510/23:43923841 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.15586/ijfs.v35i3.2298" target="_blank" >https://doi.org/10.15586/ijfs.v35i3.2298</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.15586/ijfs.v35i3.2298" target="_blank" >10.15586/ijfs.v35i3.2298</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of selected polyphenolic substances in parts of grapevine
Popis výsledku v původním jazyce
This review provides an overview of the variety of occurrences, content, extraction and health effects of selected polyphenolic compounds associated with different parts of grapevine (seeds, peel, pulp and stems). The review provides a brief characterisation of grape parts, the content of polyphenolic compounds and their extraction together with their graphical forms of presentation and diversity as determined by different studies. The content of individual polyphenolic compounds differed with studies. Effects of different factors were evident in both growing style and geographical location of vineyards as well as extraction methods and analytical conditions.
Název v anglickém jazyce
Content of selected polyphenolic substances in parts of grapevine
Popis výsledku anglicky
This review provides an overview of the variety of occurrences, content, extraction and health effects of selected polyphenolic compounds associated with different parts of grapevine (seeds, peel, pulp and stems). The review provides a brief characterisation of grape parts, the content of polyphenolic compounds and their extraction together with their graphical forms of presentation and diversity as determined by different studies. The content of individual polyphenolic compounds differed with studies. Effects of different factors were evident in both growing style and geographical location of vineyards as well as extraction methods and analytical conditions.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40105 - Horticulture, viticulture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EF16_017%2F0002334" target="_blank" >EF16_017/0002334: Výzkumná infrastruktura pro mladé vědce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Italian Journal of Food Science
ISSN
1120-1770
e-ISSN
2239-5687
Svazek periodika
35
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
IT - Italská republika
Počet stran výsledku
27
Strana od-do
17-43
Kód UT WoS článku
001036916800001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85171484247