Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení obsahu cukrů a sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F24%3A43924842" target="_blank" >RIV/62156489:43510/24:43924842 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení obsahu cukrů a sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce popisuje hodnocení obsahu cukrů - sacharózy, glukózy, fruktózy a cukerného alkoholu sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek. Analyty byly stanoveny metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. U plodů hrušek a jablek byla nejvíce zastoupena fruktóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 4,1-9,6 %. Hrušky také obsahovaly nejvíce sorbitolu. U plodů švestek byla nejvíce zastoupena sacharóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 5,4-7,6 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the Sugars Content and Sorbitol in Pears, Plums, and Apples

  • Popis výsledku anglicky

    The study describes the evaluation of sugar content, including sucrose, glu cose, fructose, and the sugar alcohol sorbitol, in the fruits of pears, plums, and apples. The analytes were determined using high-performance liquid chromatography. Among pear and apple fruits, fructose was the most abundant, with concentrations ranging from 4.1 to 9.6 %. Pears also contained the highest levels of sorbitol. In plum fruits, sucrose was the predominant sugar, with concentrations ranging from 5.4 to 7.6 %

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    2-5

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus