Ethanol production by Debranning method in grain processing
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700002" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Ethanol production by Debranning method in grain processing
Popis výsledku v původním jazyce
During a whole technological process of ethanol production, cellulose coat layers of grain play an adverse role and particularly take part in the production of distiller´s solubles. Therefore, the study was focused on a technological process of removingthe grain cellulose coat layer. A traditional milling process, a very good method to separate grain cellulose coat layers, increases starch content in milled fractions providing flour. This processing, however, would be too expensive for ethanol production from cereals. Therefore, a new technique for removing cellulose coat layers of wheat grain by a new modern method of debranning was used. Very important parameter of grain for milling process is content of fibre in grain before Debranning and after Debranning. Content of fibre before using Debranning method was 1.76 %. Content of fibre after using Debranning was 0.69 %.
Název v anglickém jazyce
Ethanol production by Debranning method in grain processing
Popis výsledku anglicky
During a whole technological process of ethanol production, cellulose coat layers of grain play an adverse role and particularly take part in the production of distiller´s solubles. Therefore, the study was focused on a technological process of removingthe grain cellulose coat layer. A traditional milling process, a very good method to separate grain cellulose coat layers, increases starch content in milled fractions providing flour. This processing, however, would be too expensive for ethanol production from cereals. Therefore, a new technique for removing cellulose coat layers of wheat grain by a new modern method of debranning was used. Very important parameter of grain for milling process is content of fibre in grain before Debranning and after Debranning. Content of fibre before using Debranning method was 1.76 %. Content of fibre after using Debranning was 0.69 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering
ISSN
1212-9151
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
45-48
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—