Using Debranning method in grain processing for ethanol production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700011" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700011 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Using Debranning method in grain processing for ethanol production
Popis výsledku v původním jazyce
During a whole technological process of ethanol production, cellulose coat layers of grain play an adverse role and particularly take part in the production of distiller´s solubles. Therefore, the study was focused on a technological process of removingthe grain cellulose coat layer. A traditional milling process, a very good method to separate grain cellulose coat layers, increases starch content in milled fractions providing flour. This processing, however, would be too expensive for ethanol production from cereals. Therefore, a new technique for removing cellulose coat layers of wheat grain by a new modern method of debranning was used.
Název v anglickém jazyce
Using Debranning method in grain processing for ethanol production
Popis výsledku anglicky
During a whole technological process of ethanol production, cellulose coat layers of grain play an adverse role and particularly take part in the production of distiller´s solubles. Therefore, the study was focused on a technological process of removingthe grain cellulose coat layer. A traditional milling process, a very good method to separate grain cellulose coat layers, increases starch content in milled fractions providing flour. This processing, however, would be too expensive for ethanol production from cereals. Therefore, a new technique for removing cellulose coat layers of wheat grain by a new modern method of debranning was used.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa a potraviny pre tretie tisícročie
ISBN
80-7137-847-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
220-222
Název nakladatele
Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
4. 4. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—