Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv dlouhodobého skladování na vybrané pekařské znaky potravinářské pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv dlouhodobého skladování na vybrané pekařské znaky potravinářské pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv způsobu a doby skladování potravinářské pšenice, její odrůdy a ročníku sklizně. Byl použit sklad se systémem aktivní ventilace a bez něho, a to po dobu 742 u ročníku sklizně 1997 a 530 dnů u ročníku 1998. Pro sledování byly použity odrůdy Asta, Brea, Bruta, Hana a Samara. U sledovaných odrůdy byly v pravidelných intervalech odebírány vzorky a sledovány některé jakostní parametry: obsah bílkovin, obsah lepku a gluten index. Hodnoty obsahu bílkovin byly statisticky vysoce průkazně ovlivněny odrůdou pšenice. Vyšším obsahem se průkazně od všech odrůd lišila odrůda Hana (průměrná hodnota 13,9 %). U ostatních odrůd byly průměrné hodnoty na úrovni 11,3 % u odrůdy Asta, u odrůdy Brea 12,5 %, Bruta 11,2 %, a Samara 12,7 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of long-term storage of wheat on bakers parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Food wheat was studied for the influence of methods and length of storage, varieties and harvest year in the storing facility with the system of active ventilation and without it. The experiment lasted 742 days for the harvest year 1997 and 530 days forthe harvest year 1998. Varieties used for the experiment were Asta, Brea, Bruta, Hana and Samara. The studied varieties were subjected to sampling in regular intervals and examined for some qualitative parameters such as protein and gluten contents and gluten index. Protein content values were highly significantly affected by wheat variety with the variety Hana conclusively distinguished with its higher content (average value 13.9%) from all other varieties. Average values of other varieties were 11.3%(Asta), 12.5% (Brea), 11.2% (Bruta), and 12.7% (Samara).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Technika a technologické systémy v současné zemědělské, potravinářské a odpadové praxi

  • ISBN

    80-213-0779-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    84-87

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    12. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku