Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dlohodobé skladování potravinářské pšenice a jeho vliv na kvalitu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700004" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700004 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dlohodobé skladování potravinářské pšenice a jeho vliv na kvalitu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro zajištění dodávek potravinářské pšenice o vyrovnané jakosti je vhodné použití dlouhodobého (víceletého) skladování s možností využití aktivní ventilace. Autoři prováděli sledování jakostních změn pekařských vlastností odrůd potravinářské pšenice po dobu 742, resp. 530 dnů skladování. Bylo prováděno průběžné sledování jakostních parametrů a vyhodnocen vliv odrůdy, doby skladování a ročníku sklizně. Pekařsky významným parametrem je hodnota pádového čísla. U sledovaných odrůd docházelo ke zvyšovánítohoto parametru s výjimkou odrůdy Hana, která zaznamenala klesající trend v závislosti na době skladování. U odrůdy Asta byla průměrná hodnota 320,85 s (na konci sledování 346,00 s), u odrůdy Brea 293,50 s (na konci 255,00 s), u odrůdy Bruta 284,88 s (na konci 357,00 s), u odrůdy Hana 332,85 s (na konci 310,00 s), a u odrůdy Samara byla průměrná hodnota 232,86 (na konci 243,00 s).

  • Název v anglickém jazyce

    Long-term storage of wheat and its effect on grain quality

  • Popis výsledku anglicky

    Supplies of even-quality food wheat can be ensured by using long-term (several years) storage with a possibility of active ventilation. The authors studied qualitative changes of baking properties in food wheat varieties for the period of 742 (530) daysof storage. The quality parameters were currently measured in order to make final assessments of effects of variety, storage time and harvest year. An important parameter for baking qualities is the value of falling number. The studied varieties exhibited its increase with the exception of the variety Hana which showed a declining trend in dependence on the time of storage. The varieties Asta, Brea, Bruta, Hana and Samara had average values of falling number 320.85 sec (346.00 sec at the end of measurements), 293.50 sec (255.00 sec at the end of measurements), 284.88 sec (357.00 sec at the end), 332.85 sec (310.00 sec at the end) and 232.86 sec (243.00 sec at the end), respectively.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Konference k problematice N-látek v rostlinných produktech

  • ISBN

    80-7157-554-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    34-37

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 11. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku