Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200034" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200034 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the present study, assesed were the fermentation process quality, rumen starch degradability level and hygienic quality of silages from maize and triticale wet grain squeezed. From reciprocal comparison of fermentation products from both silages, it is evident that the triticale silage contained more LA (by 83%), higher titrating acidity (by 43%), lower pH and lower AA proportion. In this silage, a more favourable was that of LA/AA (3.51 x 1.69), better percentage of LA proportion and lower ethanol content (1.51 x 4.69 g/kg DM). In the maize grain silage, a clearly lower rumen starch degradability was found during all examinations (difference of 72.6%). In the samples of both silages, a very low total number of microorganisms (TNM), yeasts and micromycetes was determined not only at the first sampling but also 4 days after that.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, assesed were the fermentation process quality, rumen starch degradability level and hygienic quality of silages from maize and triticale wet grain squeezed. From reciprocal comparison of fermentation products from both silages, it is evident that the triticale silage contained more LA (by 83%), higher titrating acidity (by 43%), lower pH and lower AA proportion. In this silage, a more favourable was that of LA/AA (3.51 x 1.69), better percentage of LA proportion and lower ethanol content (1.51 x 4.69 g/kg DM). In the maize grain silage, a clearly lower rumen starch degradability was found during all examinations (difference of 72.6%). In the samples of both silages, a very low total number of microorganisms (TNM), yeasts and micromycetes was determined not only at the first sampling but also 4 days after that.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Conference Proceeedings of 10 th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    80-7157-528-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    112-113

  • Název nakladatele

    Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku