Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200034" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200034 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.
Popis výsledku v původním jazyce
In the present study, assesed were the fermentation process quality, rumen starch degradability level and hygienic quality of silages from maize and triticale wet grain squeezed. From reciprocal comparison of fermentation products from both silages, it is evident that the triticale silage contained more LA (by 83%), higher titrating acidity (by 43%), lower pH and lower AA proportion. In this silage, a more favourable was that of LA/AA (3.51 x 1.69), better percentage of LA proportion and lower ethanol content (1.51 x 4.69 g/kg DM). In the maize grain silage, a clearly lower rumen starch degradability was found during all examinations (difference of 72.6%). In the samples of both silages, a very low total number of microorganisms (TNM), yeasts and micromycetes was determined not only at the first sampling but also 4 days after that.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of the CRIMPSTORE 2000 additivum effect on the fermentation process and microbial quality of silages from maize and triticale grain squeezed.
Popis výsledku anglicky
In the present study, assesed were the fermentation process quality, rumen starch degradability level and hygienic quality of silages from maize and triticale wet grain squeezed. From reciprocal comparison of fermentation products from both silages, it is evident that the triticale silage contained more LA (by 83%), higher titrating acidity (by 43%), lower pH and lower AA proportion. In this silage, a more favourable was that of LA/AA (3.51 x 1.69), better percentage of LA proportion and lower ethanol content (1.51 x 4.69 g/kg DM). In the maize grain silage, a clearly lower rumen starch degradability was found during all examinations (difference of 72.6%). In the samples of both silages, a very low total number of microorganisms (TNM), yeasts and micromycetes was determined not only at the first sampling but also 4 days after that.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Conference Proceeedings of 10 th International Symposium Forage Conservation
ISBN
80-7157-528-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
112-113
Název nakladatele
Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—