Změny veškerých titrovatelných kyselin a pH při chemickém odkyselování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A55500009" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:55500009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny veškerých titrovatelných kyselin a pH při chemickém odkyselování
Popis výsledku v původním jazyce
Práce srovnává povolené způsoby odkyselování. K nejvyššímu zvýšení pH vína došlo při odkyselování o 3 g.l-1, kde se hodnoty pH přiblížily až ke kritické hodnotě 3,5. V případě kontaktního způsobu odkyselování bylo použito 200 g neutrálního vinanu draselného na 100 litrů vína a teploty 9 °C
Název v anglickém jazyce
Changes of total acidity and pH wine by chemical deacidification
Popis výsledku anglicky
Paper compares permission of deacidification methods. Upper-most improvment pH get by deacidification about 3 g.l-1, pH wine bring near as far as to critical to the value of 3. In case contact way deacidification was using 200 g neutral potassium on 100litre wines and temperatures 9 °C
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vinařský obzor
ISSN
1212-1884
e-ISSN
—
Svazek periodika
94
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
466-497
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—